Recepta fàcil i sorprenent

Aviat farà 9 anys que passejant per la fira gastronòmica de Cabrils, vaig topar amb aquesta recepta del Restaurant Can Rin. Amb el temps l’he anat polint, fins arribar al punt que crec que s’ha convertit en un plat exel·lent pels temps que corren.

Escalopins de pit de pollastre amb salsa de mostassa.Cuinant

Diu així: Compres un pit (Gran) de pollastre per persona, i el talles a escalopa (es a dir, a làmines finetes), els salpebres i enfarines. En una cassola posem els xampinyons laminats i ben nets (una safata d’aquelles que ja estan laminats per cada quatre persones) i els saltegem amb una mica d’oli i sal, fins que escupin tota l’aigua, i quan estiguin foscos i secs i afegim un litre de cava (no cal que sigui gaire bo, un Anna de Codorniu pot servir) i deixem reduir del tot i reservem.

En una paella amb oli d’oliva 0’4 i un troç de mantega fregim els escalopins, i els anem passant a la cassola dels xampinyons, que està reservada i tapada. Quan tinguem els escalopins fets a la cassola dels xampinyons, afegim crema de llet (al gust: Si volem molta salsa, molta crema de llet, si volem poca salsa, poca crema de llet), i rectifiquem de sal i pebre, aleshores posem una cullerada de postres de mostassa de boletes MAILLE.

Aleshores posem aquesta cassola al foc, fluix, i que vagi fent chup chup 10 minus un quart, la crema de llet s’anirà coent, els escalopins de pollastre també, o podeu remenar una miqueta per que tot plegat agafi consistència.

Be, el plat està llest, jo l’acompanyo amb un arros blanc Basmati o Brillante.

I el vi? Negre, varietat tempranillo, podeu fer un Monte Banos, que es un D.O. Ribera del Duero, que val uns 4€ amb 80 i que quedes la mar de bé.

El plat es molt econòmic, i suau de menjar. Que vagi de gust.

Anuncis

2 responses to “Recepta fàcil i sorprenent

  1. Mare meva, quina gana a aquesta hora del matí!

  2. bé, després de dinar, arribada a aquest blog i tornem-hi!
    anirem visitant…veig que ets fidel a les coordenades Springsteen/Bona cuina.
    En temps de canvis sobtats i ziga-zagues, la fidelitat és un grau!
    Salutacions sonores!

    àngel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s