Risotto de xampinyons, un plat que resulta i que no costa

Les receptes de risotto són totes semblants i es diferencien només en petits detalls, herbes, espècies, sal, pebre, all… i la mà del cuin@r

Per fer aquest, de xampinyons, farem el següent:

Agafem un parell de cebes i les tallem de manera que quedin quadrets ben petits, els posem a una cassola que no s’enganxi i posem oli d’oliva 0’4º i foc fort. Quan comenci a sonar i posem un gotet d’aigua (és un truc que vaig veure una vegada per què la ceba no és cremi i quedi melosa).

Mentre la ceba va fent, agafem una safata de xampinyons i els tallem també a cuadrets petits, prèviament els netegem ben nets. Quan la ceba agafi bon color afegirem una cullerada de mantega, i quan estigui fos i tirem els xampinyons.

Els ingredients són importants, l'arrós és la base d'aquest plat

La textura i el color de tota aquesta barreja ha d’acabar sent la de la imatge, un cop arribem aquí, posem una mica de sal (no gaire) i un got de vi blanc, deixem reduir. A continuació, i sense treure-ho del foc, i posem un raig de crema de llet. Aquesta mica de crema de llet li dona un toc molt especial al plat, no és imprescindible posar-l’hi, a mi m’agrada.

Ara posem l’arrós, de cop, tot. La mida, una tassa de cafè per cap, més una o dues de regal (depèn de la gana que tinguem).

Comença el procés de fer que l’arros es vagi fent amb el brou, de mica en mica, a cullerades i remenant (amb una llengua de gat) contínuament, sense que quedi sec i sense que és vegi caldo, a poc a poc, fins a acabar la cocció de l’arros (a mi m’agrada al punt, un pel dur).

Truc? El brou ha de ser de gallina, suau. Un truc que jo faig servir és fer el brou amb aigua i salsa de soja al 10%. La cocció de l’arros triga en fer-se uns 15 o 16 min, als minuts finals afegirem formatge parmesà (penseu que el parmesà li donarà un toc salat). El podem deixar reposar 3 o 4 minuts i el servim. Això fa un total d’uns 20 minuts.

Mentre cuinem aquest plat, podem obrir una ampolla de vi negre i el plat sortirà més “rodonet”, segur!!

Salut

Anuncis

One response to “Risotto de xampinyons, un plat que resulta i que no costa

  1. ets un crack dels fogons i els plats, salut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s